Portret tekening in opdracht

Uw Portret-tekening of -schilderij door / Your artistic Portraits by Floris Duijvestein Scharmann.

Please visit the large photo album on Facebook! : facebook.com/PortretschilderFlorisart

Autonoom

1.

Serie portretten van media iconen S. Stallone, D. Maradona, S. Berlusconi, A. Schwarzenegger.
Gouache, acryl, pastelkrijt op karton / 4x 150x100 cm
Scroll naar beneden voor conceptuele toelichting.
Deze mondiaal gesokkelde tronies tussen 1980 en 2000 hebben met hun rol in de media een sterk maar merkwaardig charisma omdat hun voorkomen ook een carnavalesque of hilarisch karakter heeft. Door de massale 'erkenning' via de tv-kijkende massa (zie het als een indirecte vorm van democratisch stemmen) hebben ze zelfs de kans gehad om hun hype direct aan politieke inbreng te koppelen.

ENG: These pompous media-faces are so popular through television that they can blast off their political quota.


Schwarzenegger heeft als republikein zijn eerste politieke baan in het voorzitterschap over de 'President's Council on Physical Fitness and Sports'. 
Hij versloeg bij gouverneurverkiezingen als republikein 2 democraten, en was de eesrte immigrant - gouverneur van Californie sinds 1862.
Hij weigert de eerste 3 jaar met democraten samen te werken, en werd door zijn rechtse opstelling al snel minder populair. Bij herverkiezingen gebruikte hij zijn bekendheid als Hollywood-ster en zijn manier van zijn tegenstanders te ontregelen om kiezers achter zich te scharen. Hij wendde zich uiteindelijk naar de stellingen en streven van de democraten

Stallone stelt politiek bewustzijn aan de kaak met zijn geregisseerde en geacteerde Rambo-personage in het 3e en 4e deel van de filmreeks. De oorlog in Afghanistan eindigt in de film als voorloper waar later Amerika met Taliban te maken gaat krijgen. In deel 4 kaart Rambo Stallone de door VN onderbelichte tragedie in Birma aan, die al Stallone's leeftijd lang (61) voort blijft duren als hel op aarde. Ook de macht van het christendom wordt behandeld.

Berlusconi heeft het monopolie in de media in Italie. Persvrijheid en diversiteit, alsook vrijheid van meningsuiting liggen als geteugeld paard met Berlusconi als ruiter. Door erg controversiele uitspraken, zijn hilarische zelfverheerlijkende uitspraken en veel verdenkingen van corruptie, afpersing en meineed is hij echt een kopstuk in de media..wereldwijd bĂșiten zijn dictatoriale omheinde mediaeiland.

Maradona is naast voetbalgod ook Goddelijk in de ogen van het grootste deel van Latijns Amerika want voetbal is daar heilig. Maradona's afbeelding wordt zelfs in altaartjes geplaatst. Religie staat meestal naast politiek op de sokkel, en zo is Maradona's stem natuurlijk gehoord door zijn nieuwe vriend Fidel Castro sinds zij samen op Cuba wandelen tijdens zijn cocaine-afkick-kuren
In Argentinie is het niet een kwestie van links of rechts. Nationalistisme past goed, en dit gevoel liefkoost Maradona. ook. Hij steunt de rechtse president van Argentinie, en die van Venezuela, alsook Fidel Castro. Hij is in ieder geval erg fel tegen het imperialisme, en laat dit de ene keer horen met de aftrap van een wedstrijd tegen de US in Venezuela, en de andere keer koplopend in een protestmars tegen G. Bush.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~